Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí: Na Česko se žne sníh, teplo dalo Česku sbohem

Kroupy, ilustrační fotografie
Kroupy, ilustrační fotografie
Foto: INCORP images

V Česku se tento týden ochladí. Teploty spadnou na maximálně 13 stupňů a objeví se deště a silný vítr.

V pondělí bude oblačno až zataženo, zpočátku místy přechodně i polojasno. Místy, postupně na většině území přeháňky nebo občasný déšť, zpočátku nad 900 m, k večeru postupně nad 500 m srážky sněhové. Nejvyšší denní teploty stoupnou na 6 až 10 °C, na jižní Moravě až na 13 °C. 

Přes den bude vát mírný, postupně čerstvý západní až severozápadní vítr 4 až 9 m/s s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s (až 70 km/h).

V úterý vude proměnlivá oblačnost, zejména ráno a večer místy přeháňky, nad 400 m, přechodně nad 600 m sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty na 5 až 9 °C.

Ve střdu bude oblačno až zataženo, jen místy přechodně polojasno. Místy se objeví přeháňky nebo občasný déšť, nad 400 m, postupně nad 900 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty na 6 až 10 °C. 

I ve čtvrtek bude zataženo až oblačno, místy se objeví slabé přeháňky nebo občasný déšť, nad 900 m, postupně nad 1200 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty vyrostou na 8 až 12 °C.

V pátek bude oblačno a jen ojediněle se objeví slabé přeháňky, nad 1000 m sněhové. Postupně polojasno až skoro jasno. Nejnižší noční teploty se udrží na 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty ale vyrostou na 9 až 13 °C.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 9:38

Zvyšujete jaderné napětí, obvinila Čína alianci AUKUS

Čínský ministr zahraničí Wang Yi obvinil země zapojené do bezpečnostního paktu AUKUS z vyvolávání rozporů a zvyšování rizika šíření jaderných zbraní v oblasti jižního Tichomoří. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy