Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teploty vyrostou až o 20 stupňů. Kdy se vrátí jaro?

Západ slunce, ilustrační fotografie
Západ slunce, ilustrační fotografie
Foto: ToZ, EuroZprávy.cz

V průběhu tohoto týdne se ochladí a teploty spadnou místy až pod bod mrazu. O víkendu se ale překvapivě opět oteplí a teplotní rozdíl bude činit více než 20 stupňů, ukazuje předpověď.

V průběhu celého týdne budou noční teploty klesat až pod bod mrazu. Nejnižší noční teploty se tak mohou propadnout na  +3 až -2 °C, na východě území až na -3 °C.

Naopak nejvyšší denní teploty moc vysoko neporostou. Zpočátku se budou pohybovat kolem 6 až 10 °C, až v závěru týdne před víkendem vyrostou ještě o pár stupňů výše.

Teplotní skok přijde až v sobotu, kdy sice ráno bude +1 až -3 °C, během dne ale teploty vyrostou o více než 20 stupňů na 14 až 18 °C. 

Podobná situace bude panovat v neděli, kdy nejnižší noční teploty spadnou na +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty ale opět vyrostou na 13 až 17 °C.

Bohužel se v dalších dnech opět ochladí. Noční teploty opět spadnou pod nulu, ty denní se budou pohybovat maximálně kolem 7 až 12 °C.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy