Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teploty vyrostou až o 20 stupňů. Kdy se vrátí jaro?

Západ slunce, ilustrační fotografie
Západ slunce, ilustrační fotografie
Foto: ToZ, EuroZprávy.cz

V průběhu tohoto týdne se ochladí a teploty spadnou místy až pod bod mrazu. O víkendu se ale překvapivě opět oteplí a teplotní rozdíl bude činit více než 20 stupňů, ukazuje předpověď.

V průběhu celého týdne budou noční teploty klesat až pod bod mrazu. Nejnižší noční teploty se tak mohou propadnout na  +3 až -2 °C, na východě území až na -3 °C.

Naopak nejvyšší denní teploty moc vysoko neporostou. Zpočátku se budou pohybovat kolem 6 až 10 °C, až v závěru týdne před víkendem vyrostou ještě o pár stupňů výše.

Teplotní skok přijde až v sobotu, kdy sice ráno bude +1 až -3 °C, během dne ale teploty vyrostou o více než 20 stupňů na 14 až 18 °C. 

Podobná situace bude panovat v neděli, kdy nejnižší noční teploty spadnou na +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty ale opět vyrostou na 13 až 17 °C.

Bohužel se v dalších dnech opět ochladí. Noční teploty opět spadnou pod nulu, ty denní se budou pohybovat maximálně kolem 7 až 12 °C.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy