Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí: Bude ještě sněžit? Předpověď na neděli a příští týden

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Marie Cvrčková, EuroZprávy.cz

V sobotu bude zvlněná studená fronta postupovat přes naše území dále k severu. V dalších dnech se nad střední Evropou bude udržovat nevýrazné tlakové pole a postupně se zvýrazňující zvlněné frontální rozhraní bude postupovat přes střední Evropu jen zvolna k východu až severovýchodu. V jeho týlu k nám pronikne studený vzduch od severu, informuje portal.chmi.cz.

V neděli má být oblačno až polojasno a jen ojediněle přeháňky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C. Mírný východní vítr 2 až 6 m/s.

Na pondělí meteorologové předpovídají oblačno až polojasno, v Čechách místy přeháňky, jinde jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C. Slabý severní až severovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

V úterý bude oblačno až zataženo, místy přeháňky nebo déšť, zejména v jihozápadní polovině území. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16, na Moravě až 18 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Ve středu má být oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo přeháňky, v Čechách na horách srážky i sněhové. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, na jihovýchodě až 15 °C. Mírný severovýchodní vítr 2 až 6 °C.

Vyhlídka počasí od čtvrtka do soboty:Oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo přeháňky. Na horách srážky i sněhové. Nejnižší noční teploty 4 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 12, postupně 10 až 15 °C.

Témata:  počasí jaro mraky

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy