Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na příští týden: Vysoké teploty i bouřky

Jaro
Jaro
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Tlaková výše nad jižní Skandinávií bude slábnout. Na počátku příštího týdne ovlivní počasí zejména na východě našeho území tlaková níže ve vyšších vrstvách atmosféry. Nad západní Evropou se prohloubí brázda nízkého tlaku vzduchu, po jejíž přední straně k nám ve středu začne proudit teplý vzduch od jihozápadu až jihu. Za zvlněnou studenou frontou, která začne přecházet přes naše území v pátek, k nám pronikne chladnější vzduch od západu. Informuje ČHMU.

Předpověď na neděli Jasno nebo skoro jasno. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, v údolích ojediněle až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, v 1000 m na horách kolem 14 °C, v Jeseníkách a Beskydech kolem 11 °C. Slabý proměnlivý, během dne východní až severovýchodní vítr do 4 m/s.

Předpověď na pondělí Jasno až polojasno, ve východní polovině území postupně až oblačno a ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, v údolích ojediněle až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, na severovýchodě kolem 17 °C. Slabý, postupně mírný východní až jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, později místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na úterýOblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. V západní polovině Čech ojediněle, jinde místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C, na severovýchodě až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C. Čerstvý jihovýchodní vítr 6 až 11 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h). Na severovýchodě vítr mírný 3 až 7 m/s.

Předpověď na středu Většinou oblačno, během dne ubývání oblačnosti. Ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, v Čechách ojediněle až 25 °C. Čerstvý jihovýchodní vítr 5 až 10 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h), bude během dne částečně slábnout. Na západě vítr mírný 3 až 7 m/s.

Předpověď na čtvrtek Převážně polojasno. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Čerstvý jihovýchodní až jižní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. V západní polovině Čech mírný vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděleZpočátku převážně polojasno, od západu postupně oblačno až zataženo a na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Na konci období ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 14 až 9 °C, postupně 8 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 17 °C, zpočátku ve východní polovině 19 až 24 °C.

Témata:  počasí jaro

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy