Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí v Česku: Kdy udeří první tropy?

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Tropické léto se postupně blíží. První náznaky jsme mohli pozorovat už před pár týdny, během května si ale teplejší počasí vzalo pauzu. Kdy se opět vrátí slunečné dny a kdy se objeví první tropy?

Do konce května si moc velké naděje nedělejme. Teploty nanejvýš vystoupají na 20 stupňů a navíc se závěr měsíce neobejde bez dešťů. O poznání příjemněji ale bude v červnu. 

Hned první týden by totiž teploty měly vystoupat na 25 stupňů. Ke konci týdne se ale objeví bouřky , které přetrvají až do poloviny týdne dalšího.

Teploty kolem 25 stupňů se udrží i v polovině měsíce, opět se ale přiženou bouřky. V závěru měsíce pak teploty začnou růst až ke 30 stupňům.

Není ale příliš pravděpodobné, že by se první tropické dny objevily už během června. Začátek července ale není o nic pravděpodobnější, dlouhodobé předpovědi ukazují spíše na mírné ochlazení a bouřky.

Pravé tropické léto by mělo přijít spolu s oteplením, které dorazí v polovině července. Teploty by reálně mohly překročit 30 stupňů a objeví se i další vlna bouřek. Naopak dešťů si moc neužijeme ani během června, ani v červenci.

Témata:  počasí léto

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy