reklama

Například na nejvyšším vrcholu Moravskoslezských Beskyd, Lysé hoře, by do středečního rána mohlo být až 15 centimetrů sněhu. Jinde je situace obdobná. Do středečního rána by mohlo připadnout ve vyšších polohách dalších až deset centimetrů sněhu.

Je to dáno tím, že období od do 9. června je teplotně podprůměrné,  a srážkově průměrné. Nejvíce srážek očekávají meteorologové v tomto týdnu, kdy se týdenní průměr teploty vzduchu pohybují kolem čtyř stupňů pod normálem.

V dalších týdnech předpokládají postupné oteplování, týdenní průměry by ale neměly přesahovat obvyklé hodnoty pro danou roční dobu. Průměr maximálních denních teplot se bude pohybovat mezi 20 až 22 stupni Celsia.

Výjimkou bude například neděle, kdy se sice na většině území objeví déšť nebo přeháňky a bouřky. Nejnižší noční teploty ale vyrostou na 13 až 8 °C a nejvyšší denní teploty dokonce na 21 až 25 °C.

V dalších dnech by ale měly teploty mírně klesat a do konce května by se měly během dne pohybovat kolem 20 stupňů. Ranní teploty by podle meteorologů už neměly klesat pod bod mrazu, s výjimkou následujících dní.