Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí: Dramatická změna? BUDE TEPLO, oteplení až o 11 stupňů Celsia

Déšť
Déšť
Foto: Pixabay

Počasí posledních dní bylo opravdu chladné.. Ve středu odpoledne byly dokonce v Česku naměřeny nejnižší teploty v rámci celého evropského kontinentu, větší zima už byla pouze na Špicberkách. Praha zažila nejchladnější 15. květen za poslední desítky let. V příštích dnech sice teploty vzrostou, zároveň ale bude dál pršet.

Dnes bude zataženo až oblačno, přijdou i přeháňky nebo déšť. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 10 až 14 °C, na východě ale může být až 18 °C. Vát bude mírný až čerstvý severní vítr. 

V pátek se podle meteorologů z Meteopressu mírně oteplí. I když bude většinou oblačno, místy přeháňky nebo déšť, přechodně může být i polojasno. V noci teploměry ukáží 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty se dostanou na příjemných 15 až 19 °C.

Víkend bude teplotně příznivější. V sobotu bude polojasno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty se ovšem dostanou na 20 až 24 °C. Foukat bude mírný jihovýchodní vítr. 

Ještě o stupínek tepleji bude v neděli, kdy by se denní teploty měly vyšplhat na 21 až 25 °C. Na většině území ovšem bude oblačno s přeháňkami, místy bouřky. Noční teploty 12 až 8 °C.

Po víkendu teploty opět klesnou. V pondělí bude oblačno, přeháňky nebo déšť. Noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Mírný jihovýchodní vítr. 

V úterý bude oblačno až polojasno, přeháňky. Noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C. Vát bude mírný severovýchodní vítr. Výhled od 22.5. až 28.5. 2019: Polojasno až oblačno, občas déšť nebo přeháňky. Noční teploty 10 až 4 °C. Denní teploty 15 až 23 °C.

Témata:  počasí déšť jaro

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy