reklama

Dnes bude převážně polojasno, zpočátku v jihovýchodní polovině území, postupně jen na východě oblačno až zataženo, na východě ojediněle déšť nebo přeháňky. Na západě k ránu ojediněle mlhy. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C, na východě kolem 14 °C, v 1000 m na horách kolem 11 °C, v Beskydech 7 °C. V Čechách slabý severozápadní až severní vítr do 4 m/s. Na Moravě a ve Slezsku mírný severovýchodní až severní vítr 3 až 7 m/s, bude večer slábnout.

V pátek bude v Čechách oblačno a místy přeháňky, zejména na horách. Na Moravě a ve Slezsku polojasno až jasno, na východě zpočátku až oblačno a ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 11 až 7 °C, na Moravě a ve Slezsku až 4 °C. Nejvyšší denní teploty se pak vyšplhají na 19 až 23 °C. během dne bude vát slabý, během dne mírný severozápadní až severní vítr o rychlosti 2 až 5 m/s.

Víkend bude teplotně příjemný. V sobotu očekávají meteorologové polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 21 až 25 °C. 

V neděli očekáváme jasno až polojasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 24 až 28 °C. Foukat bude slabý proměnlivý, během dne mírný východní až severovýchodní vítr 2 až 5 m/s.

Vysoké teploty přetrvají i na začátku nového týdne. V pondělí by mělo být jasno až polojasno, během dne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 25 až 29 °C. Očekáváme slabý proměnlivý, během dne mírný jihovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka: Převážně oblačno, od západu na většině území přeháňky nebo občasný déšť, místy bouřky. Přechodně polojasno až skoro jasno. Nejnižší noční teploty 16 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 25 °C, zpočátku místy kolem 27 °C.