Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí | Tropický červnový týden: Tři dny až 33°C! Pak...

Počasí
Počasí
Foto: Pixabay

Červen zřejmě bude teplý až horký. Už dnes mají maximální denní teploty stoupat k tropickým 25 až 33 stupňům Celsia. Toto počasí vydrží první tři dny a pak...

V úterý a ve středu bude jasno až polojasno a odpoledne se budou místy objevovat přeháňky nebo bouřky. Odpolední teploty budou dosahovat 26 až 30 °C, v Polabí naměříme až 33 °C. Vát bude slabý jihovýchodní vítr, který bude v bouřkách zesilovat.

Ve čtvrtek se teploty mírně sníží. Polojasno, během dne od západu přibývání oblačnosti a přeháňky, místy bouřky, ojediněle i silné. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C, na západě kolem 24 °C. Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na severozápadní a v bouřkách přechodně zesílí.

Konec týdne bude ještě příjemnější, teploty mírně klesnou a zaprší i s možnými bouřkami. Oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, na východě zpočátku i bouřky. Během dne od západu ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s se budeměnit na jihovýchodní.

Témata:  počasí jaro

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy