Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ženou se bouřky a vichřice. Předpověď na noc a úterý 11. června

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Nad střední Evropou se bude vlnit frontální rozhraní mezi velmi teplým vzduchem na východě a chladným na západě a začne zvolna postupovat k východu, informuje portal.chmi.cz.

Počasí v noci (22-07): Polojasno až jasno, zpočátku na západě a severozápadě při zvětšené oblačnosti místy přeháňky nebo bouřky a k ránu ojediněle mlhy.

Nejnižší teploty 20 až 16 °C, na západě až 14 °C.

Mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, zejména na Českomoravské vrchovině čerstvý 4 až 9 m/s místy s nárazy kolem 15 m/s. V západní polovině Čech slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s v bouřkách přechodně zesílí. Tlaková tendence: setrvalý stav, na západě slabý vzestup Počasí přes den (07-24): Jasno až polojasno, v Čechách během odpoledne převážně oblačno a zejména v západní polovině místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné s kroupami, nárazy větru a přívalovým deštěm.

Nejvyšší teploty 29 až 33 °C, na západě kolem 28 °C.

Mírný jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, na Českomoravské vrchovině čerstvý 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. V západní polovině Čech slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s v bouřkách přechodně zesílí. Tlaková tendence: setrvalý stav nebo slabý pokles, večer na západě Čech slabý vzestup

Témata:  počasí EuroZprávy.cz bouřky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:59

Kreml chce zatlačit Ukrajince hlouběji, obává se střel ATACMS

V případě, že Kyjev získá od Spojených států taktické balistické střely ATACMS s delším doletem, Rusko bude nuceno provést hlubší vojenské akce proti ukrajinským silám a rozšířit tzv. nárazníkovou zónu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy