Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bude jak v peci. Předpověď na noc a čtvrtek 13. června

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Nad střední Evropou se bude nadále vlnit frontální rozhraní mezi velmi teplým vzduchem na východě a chladným na západě, informuje portal.chmi.cz.

Počasí v noci (22-07): Oblačno, místy přeháňky nebo bouřky, zpočátku ojediněle silné. Na východě jasno až polojasno. Nejnižší teploty na Moravě a ve Slezsku 21 až 17 °C, v Čechách 17 až 13 °C. V Čechách mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě a ve Slezsku jižní až jihovýchodní, v bouřkách přechodně zesílí. Tlaková tendence: slabý až mírný vzestup Počasí přes den (07-24): Oblačno, ojediněle přeháňky. Odpoledne a večer ve východní polovině Čech, na Moravě a ve Slezsku místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle velmi silné s přívalovými srážkami s úhrny kolem 40 mm, kroupami nebo nárazy větru kolem 25 m/s. Zpočátku na východě, k večeru na západě až jasno.

Nejvyšší teploty v Čechách 23 až 28 °C, na Moravě a ve Slezsku 28 až 33 °C. V Čechách slabý proměnlivý nebo severní vítr 1 až 4 m/s, na Moravě a ve Slezsku mírný jižní až jihozápadní 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí. Tlaková tendence: setrvalý stav, večer mírný vzestup

Témata:  počasí EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy