Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Silné bouřky se přesouvají na východ. Nebudou chybět ani kroupy

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Meteorologové dnes odpoledne aktualizovali výstrahu před bouřkami, které mají dnes odpoledne dorazit do východní poloviny republiky a bude je doprovázet i krupobití. Už včera postihly bouřky část Čech včetně Prahy.

"Nad Moravou a Slezskem se vlní frontální rozhraní mezi velmi teplým vzduchem na východě a chladnějším na západě a zvolna postupuje k severovýchodu," uvedli meteorologové ve výstraze, kterou aktualizovali dnes po poledni.

Od dnešní druhé hodiny odpolední se tak mohou ve východní polovině ČR vyskytovat silné bouřky doprovázené kroupami, přívalovým deštěm s úhrny kolem 40 mm a nárazy větru kolem 90 km/h.

Bouřky tam následně vystřídá poněkud odlišné počasí. Na Moravě a ve Slezsku vystoupí v pátek i v sobotu teploty místy nad 31 °C.

Témata:  počasí bouřky krupobití

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy