Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bouřky udeřily v plné síle: Na Slapech se převrátila plachetnice, přerušen festival

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Na Slapech se dnes odpoledne při silné bouřce převrátila plachetnice. Cestovali na ní tři lidé, dva dospělí a dítě. Všichni se z lodi zachránili sami, před příjezdem záchranářů doplavali na břeh, řekla ČTK policejní mluvčí Michaela Nováková. Bouřky působí problémy i na dalších místech v kraji, hasiči evidují desítky výjezdů, řekl mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel.

Pro celý Středočeský kraj je od dnešních 15:00 do nedělních 6:00 v platnosti výstraha před silnými a velmi silnými bouřkami.

Počasí působí problémy na většině kraje. V Milovicích na Nymbursku byl kolem 17:00 kvůli silnému větru a dešti přerušen festival Votvírák. Před 20:00 byl program obnoven.

Nejvíce zasaženým okresem je podle Gabriela Praha-východ, konkrétně okolí Brandýsa nad Labem a Čelákovic, kde hasiči na mnoha místech čerpají vodu, případně odstraňují spadlé stromy. "Takový přívalový déšť tu dlouho nebyl. Městská meteostanice ukazovala před přerušením dodávky elektřiny přes 50 litrů na metr čtvereční, ale jsou místa ve městě, kde to bylo víc," řekl starosta Čelákovic Josef Pátek (ODS). Voda ve městě zaplavila například viadukt nedaleko nádraží.

Ve Skorkově na Mladoboleslavsku udeřil blesk do střechy rodinného domu. "Ze střechy se následně kouřilo, takže oznamovatelé měli pocit, že tam hoří," řekl Gabriel. Po příjezdu hasičů velitel zjistil, že v domě nic nehoří, objekt zkontroloval také termokamerou. "Nakonec jsme vše jen prověřili, nic jsme nehasili," uvedl Gabriel. Vyšetřovatel hasičů teď na místě zjišťuje rozsah škod.

Na trati z Prahy do Benešova byl v úseku Říčany - Senohraby kvůli výpadku zabezpečovacího zařízení ve stanici Strančice přerušen provoz vlaků, obnoven byl kolem 18:30. Zabezpečovací zařízení omezilo provoz i na hlavní trati z Prahy do Kolína, i zde už vlaky jezdí po jedné koleji ze dvou.

Témata:  bouřky počasí EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy