reklama

Aktuální upozornění platí od dnešního poledne do pátečních 03:00 pro všechny moravské kraje, Vysočinu, Pardubický a Jihočeský kraj, jihovýchodní okresy Středočeského kraje a Prahu.

Podle meteorologů může při přívalových deštích při bouřkách napršet kolem 35 milimetrů srážek. Lidé by si tak měli dát pozor na možné zatopení níže položených míst a rozvodnění malých toků. Na pozoru by se měli mít i před pády stromů a větví a před blesky.

Předpověď na pátek (00-24):
Převážně oblačno. Místy, zejména na Moravě a ve Slezsku, přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Slabý proměnlivý nebo západní vítr do 4 m/s, postupně vítr mírný severozápadní až severní 2 až 5 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na sobotu (00-24):
Oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Na severu Čech jen ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Mírný severovýchodní až severní vítr 2 až 6 m/s, informuje portal.chmi.cz.

Předpověď na neděli (00-24):
Převážně oblačno, zejména v jihovýchodní polovině území místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Postupně od severozápadu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s večer zeslábne.