Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Silné bouřky, hrozí i záplavy. Meteorologové vydali novou výstrahu

Bouřka, ilustrační fotografie
Bouřka, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Severovýchod České republiky dnes odpoledne a večer opět mohou ojediněle zasáhnout silné bouřky s přívalovým deštěm, hrozí zejména v Jeseníkách a Beskydech. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Podle něj může při bouřkách napršet kolem 30 milimetrů srážek.

Déšť tak může rozvodnit malé toky a zatopit níže položená místa. Lidé by se měli mít na pozoru také před padajícími a poletujícími předměty a před blesky.

Například při čtvrteční bouřce na Frýdecko-Místecku v Beskydech bylo po úderu blesku do stromu zraněno pět lidí, z toho nejvážněji sedmnáctiletý chlapec, který měl po zásahu spálený oděv a utrpěl popáleniny prvního až druhého stupně.

Dnešní upozornění na bouřky platí od 12:00 do 21:00 pro Olomoucký a Moravskoslezský kraj a východní část Zlínského kraje.

Předpověď na sobotu (00-24):Převážně oblačno, místy přeháňky nebo bouřky, zejména na východě a jihu území. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Slabý, postupně mírný severovýchodní až severní vítr 3 až 7 m/s, informuje portal.chmi.cz.

Předpověď na neděli (00-24):Zpočátku převážně oblačno, zejména v jihovýchodní polovině území ojediněle přeháňky nebo i bouřky. Postupně od severozápadu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Mírný severovýchodní vítr 3 až 7 m/s večer zeslábne.

Témata:  bouřky počasí Morava

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy