Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Tyrolsku řádila ničivá bouře. Sesuv půdy uvěznil 80 lidí

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Osm desítek lidí muselo noc na dnešek nuceně strávit na horské chatě v rakouské spolkové zemi Tyrolsko poté, co sesuv půdy zasypal přístupovou cestu v údolí. Svah se v místě utrhl ve čtvrtek večer, kdy sice střední Evropa zažívala rekordní vedra, ale některé části Tyrolska trápily lijáky s krupobitím.

Sesuv půdy postihl dolinu Kaunertal v Ötztalských Alpách, postižena byla oblast v šířce až 400 metrů. Na některých místech výška závalu dosáhla čtyři metry.

Massive flash flood / hyperconcentrated flow in Kaunertal, Austria today, July 25th! Report: Erika Krinner / @Wetterlounge pic.twitter.com/GLwns4WU53

— severe-weather.EU (@severeweatherEU) July 25, 2019

Úřady se obávaly, že pod vrstvou zeminy a kamení mohli zůstat chodci i lidé v autech. Do záchranné operace, která musela být večer kvůli bouřce přerušena, se zapojili i záchranáři se psy a vrtulníky.

Policie dnes podle agentury APA pátrání odvolala s tím, že pod závalem nikdo není. Mezitím se naplno rozběhly odklízecí práce.

Témata:  Alpy sesuv půdy Rakousko bouřky

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy