reklama

"Bouřka zasáhla nejvíce Vsetínsko, kde máme osm událostí, na druhém místě je to okres Kroměříž s pěti výjezdy," uvedl mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Hasiči zasahovali také na Zlínsku a Uherskohradišťsku. "Většinou jde o padlé stromy, v Krásném nad Bečvou na Vsetínsku do jednoho z objektů vnikla voda, takže jsme tam čerpali vodu," doplnil Žemlička.

Hasiči vyjeli například do Liptálu na Vsetínsku, kde měli nahlášeno více spadlých stromů přes cestu ve směru na Syrákov. V Martinicích u Holešova strom blokoval polovinu cesty před vjezdem do obce, v Napajedlích zasahovali hasiči zase v chatové oblasti Dubová, kde silný vítr strhl vedení vysokého napětí. V Krásném strom porazil lampu, skácela se na chodník a cestu.

Téměř tři desítky výjezdů zaznamenali hasiči kvůli silným bouřkám v Olomouckém kraji. Nejvíce zásahů měli na Prostějovsku a Přerovsku. Bouřky později směřovaly na Olomoucko a Šumpersko, ale už slábly.

Bouřky na mnoha místech doprovázel silný vítr. "Nejvíce se to týkalo okolí Plumlova a Horního Štěpánova na Prostějovsku, u každé obce jsme měli přes pět výjezdů. Šlo většinou o popadané střechy, několikrát hasiči vyjížděli i k utrženým částem střech," uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Déšť už v Olomouckém kraji ustal, situace se uklidnila, dodala mluvčí.