Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poslední týden letního koupání utne příchod studené fronty

Počasí
Počasí
Foto: Pixabay

Česko naskočilo do posledního teplého týdne letošních prázdnin. Přesto počasí nebude příliš vhodné ani na koupání. Tropy utne příchod studené fronty, která s sebou přinese bouřky a déšť.

Už v úterý se v noci se objeví přeháňky, přes den pak bude polojasno až oblačno, ojediněle se přiženou další přeháňky. Večer se objeví dokonce i bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou na 16 až 12 °C, nejvyšší denníteploty vystoupají až na 31 °C.

Ve středu bude oblačno až zataženo a na většině území se objeví další přeháňky nebo déšť, místy i bouřky, ojediněle dokonce silné. Nejnižší noční teploty přesto stoupnou na 19 až 15 °C, nejvyšší denní teploty klesnou na 23 až 28 °C, na jihovýchodě se udrží na 31 °C. 

Ve čtvrtek bude polojasno, objeví se ale další přeháňky. Ráno se navíc mohou objevit mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty klesnou na 18 až 14 °C, nejvyšší denní teploty na 23 až 27 °C.

V pátek bude jasno až polojasno, později večer se ale opět objeví déšť nebo přeháňky. Ráno hrozí další mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty spadnou na 14 až 10 °C, nejvyšší denní teploty mírně povyrostou na 25 až 29 °C.

V sobotu se objeví další déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty vyrostou na 17 až 13 °C, nejvyšší denní teploty dokonce na 27 až 31 °C.

V neděli bude přechodně zataženo s deštěm nebo přeháňkami, místy bouřkami. Nejnižší noční teploty ale přesto vyrostou na 18 až 14 °C a nejvyšší denní teploty na 26 až 30 °C.

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:01

Počet mrtvých v Pásmu Gaz překročil 34 tisíc

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy