Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Silné bouřky se prohnaly Olomouckem, hasiči měli desítky výjezdů

Bouřky, ilustrační fotografie
Bouřky, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Především odčerpávání vody ze zatopených sklepů a odstraňování spadlých stromů zaměstnávalo v úterý večer hasiče v Olomouckém kraji při lokálních bouřkách. Nejvíce zásahů měli na Přerovsku, Prostějovsku a částečně na Olomoucku, celkový počet zásahů přesáhl 40. Bouřka nejvíce potrápila obyvatele Týna nad Bečvou a nedaleké Lhoty.

V Týně nad Bečvou přívalový déšť během úterní bouřky ucpal propustku místního potoka, který se rozlil na komunikaci a do okolních zahrad. Hasiči propustku vyčistili, potok se poté začal vracet do přirozeného koryta.

"Řešili zde také spadlý strom na dráty elektrického vedení a čerpání vody z několika zatopených sklepů," uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Popadané stromy a rozvodněný potok řešili dnes vpodvečer hasiči v Týně nad Bečvou na Lipnicku v souvislosti se silnými bouřkami (na foto). Pomoci s čerpáním vody vyjížděli i hasiči na Prostějovsku. Situace se nyní uklidnila, stále ji však sledujeme pic.twitter.com/2yNPMaVfvo

— Hasiči Olomouc ??‍?? (@hasici_olomouc) August 6, 2019

Na Prostějovsku kolem 20:00 vyjížděli hasiči například do Čelčic, kde odstraňovali spadlý strom, v Seloutkách a Určicích odčerpávali vodu ze zatopeného sklepa, doplnila mluvčí.

V pohotovosti jsou hasiči také dnes, výstraha Českého hydrometeorologického ústavu upozorňuje na velmi silné bouřky odpoledne a večer. "Očekává se ojedinělý výskyt velmi silných bouřek s přívalovými srážkami s krátkodobými úhrny kolem 40 milimetrů, kroupami nad dva centimetry a nárazy větru kolem 90 kilometrů v hodině," podotkla mluvčí hasičů.

Lidé by měli kvůli výstraze zabezpečit okna, dveře, skleníky a volně položené předměty, opatrnost na místě je i při řízení vozidla v bouřce.

Témata:  bouřky Olomoucký kraj EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy