reklama

Nejoblíbenější český zpěvák se pomalu vrací k dřívějšímu aktivnímu životu. O Velikonocích vyrazil s dcerami a manželkou na výlet k německé pevnosti Königstein. Své fanoušky o tom Karel Gott informoval na sociální síti Facebook (zde).

"Moji milí příznivci, během Velikonoc jsem si s rodinou udělal svůj první krátký výlet za hranice," napsal Slavík v úterý na svých facebookových stránkách. Přiložil také fotografii, na níž s úsměvem pózuje před Königsteinem.

Před necelými dvěma týdny zpěvák oznámil, že definitivně porazil zákeřnou rakovinu mízních uzlin. Musí ještě docházet na kontroly v nemocnici, zároveň ale chce začít s hlasovou rehabilitací a co nejdříve znovu koncertovat.

Lékaři Gottovi v listopadu diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinův lymfom. Přišli na to náhodou - během operace náhlé příhody břišní. Mistr poté absolvoval celkem šest sérií chemoterapie, poslední měl 2. března.

V loňském roce získal Gott už čtyřicátého Zlatého slavíka. Rychlé uzdravení a hodně sil při boji s vážnou nemocí přáli Mistrovi známé osobnosti, fanoušci v Česku i zahraničí či lidé, které také bojují s rakovinou. Populární zpěvák se na hudební scéně pohybuje od 50. let.