Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž odnosil dítě. Lékaři se připravují na porod

Narozená miminka
Narozená miminka
Foto: Pixmac

Londýn - Muž, který odnosil dítě a chystá se jej porodit, už není pouze výsadou science fiction. Na něco takového se nyní připravují vůbec poprvé britští lékaři, kteří věří, že se vše povede jak má. Otec dítěte má mnohem větší obavy, zejména o reakce lidí.

Hayden Cross se před 20 lety narodil jako dívka jménem Paige. Úřady jej ale oficiálně uznaly za muže, který si změnil jméno poté, co začal podstupovat hormonální léčbu.

Hayden se svými rodiči a sourozenci vyrůstal v Gloucesteru a navštěvoval dívčí školu, odkud byl ve svých 14 letech vyloučen. Ve 20 letech podstoupil změnu pohlaví, která v průměru stojí 29 000 liber (900 tisíc korun) a začal užívat mužský hormon. Nyní jej čeká odstranění prsu a vynětí vaječníků.

Dříve, než oficiálně přijde o všechny ženské orgány, se ale rozhodl pro jeden důležitý krok. Na sociální síti našel dárce spermatu a momentálně je v 17. týdnu těhotenství.

Podle britských médií je oficiálně prvním mužem ve Velké Británii, kterému se má narodit dítě. "Mám obavy jak budu vypadat a co si o mě lidé budou myslet," cituje Haydena britský bulvár.

Mladík přesto doufá, že až se jeho vysněné dítě narodí, bude moci pokračovat ve své přeměně a stane se skutečným mužem. Přesto je rozhodnut dítě vychovávat sám.

"Zůstanu svobodný, zejména když bude dítě malé. Nechci nikomu nic komplikovat a nechci, aby bylo miminko zmatené," vysvětlil Heyden, který se stal hvězdou sociálních sítí, serveru The Sun.

Témata:  těhotenství, rodina, děti porody děti

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy