Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zákazníky nákupního centra vystrašil duch. Lidé v panice utíkali

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto YouTube

Kitwe - Scénu jako z filmu Harry Potter si prožili zákazníci nákupního centra ve třetím největším městě Zambie. Přímo nad jejich hlavami se totiž vznášel obří duch.

Zatímco někteří prchali v panice, jiní stáli na místě a s úžasem ve tváři sledovali obří, desítky metrů dlouhou postavu, která se vynořila z mraků a vznášela nad jejich hlavami. Tak to před několika dny vypadalo na parkovišti před jedním ze zambijských nákupních center.

Lidé věřící na nadpřirozené bytosti měli okamžitě jasno a před postavou, která svým vzezřením nápadně připomíná ducha, vzali nohy na ramena. Skeptici se ale domnívali, že jde pouze o zajímavě tvarovaný mrak, který svým vzezřením, hlavou, štíhlým tělem a dlouhou kápí připomíná postavu Mozkomora ze ságy o čarodějnickém učni Harry Potter.

Nakonec se ale špetka pochybností vloudila i do jejich myslí, a to poté, co se mraz ani po několika minutách nerozplynul. Podle zahraničních médií trvalo až desítky minut, než objekt zmizel, či přesněji řečeno odplul.

Záhy se ale vysvětlilo, co skutečně onen úkaz znamenal. Nešlo o ducha ani jinou nadpřirozenou postavu, stejně tak to ale nebyl ani mrak. Jednalo se o vtípek muže jménem Martin Lester, který vytvořil obyčejného papírového draka. Potemnělá obloha a správné nasvícení už dokonaly zbytek.

Témata:  duchové tajemství záhady Zambie

Aktuálně se děje

16. dubna 2024 19:44

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy