reklama

Muž a žena si dělají z velké většiny společnost celý život. A to jak přátelé, tak jako milenci. A v podstatě jde pořád o to samé. Poznávat se a nezabřednout do stereotypu.

Možná to znáte i vy. Se svým partnerem jste již několik let, popřípadě více než několik. Pokud na vztahu nepracujete, vášeň uhasíná a sexuální život ustupuje do pozadí. Na prvním místě je péče o děti, domácnost a starosti v zaměstnání. To je ale špatně, což jistě vycítíte, jakmile tyto řádky čtete.

To, že jsou spolu partneři delší dobu, může než li nudu znamenat pravý opak. Znáte svá těla, víte, co má ten druhý rád. Berte to jako výhodu, smeč, tah na branku. Vždyť toho můžete krásně využít. Stačí tak málo! Nestaňte se obětí lenosti a zaběhlé rutiny. Byla by to velká škoda.

Nejdůležitější je se stále překvapovat. Mějte sex neplánovaně, na odlišných místech. Neberte milostný život jako rozvrh. Takhle to nefunguje. Nebo alespoň ne dobře. Žena by se měla pro svého manžela hezky oblékat a to platí i o spodním prádle. Pohodlné bavlněné bombarďáky odložte do skříně. Noste jen když jste doma sama a neplánujete žádné milostné výlety. Sportovní podprsenku používejte opravdu na chvíle k tomu určené. A to postelové hrátky nejsou. Vsaďte na krajku, smyslnost, odvahu. 

Je také důležité mít na mysli, že sexuální vrchol je u muže i u ženy jiný. Zatímco u žen se erotická touha pohybuje jako na houpačce a oproti mužům, kteří jsou na vrcholu sexuální aktivity ve 20 letech, dosahuje nejvyššího bodu až okolo 30. roku, někdy i později. Na druhou stranu ale, no a co. Vždyť milování je příjemné v každém věku. Jde jen o to, projevit snahu.

Pamatujte, že když jsou vášeň, erotika, chemie a fungující vztah v harmonii, jedná se o vrchol štěstí. Ani jeden z partnerů si nepotřebuje hledat milence. Jenže bohužel, nejedno manželství se rozpadá. (Češi však mají nadějné vyhlídky. Podle SAS Institute ČR je aktuálně méně rozvodů a více svateb.) Hurá!

Jak bylo již zmíněno, nezapomínejte na inovace! Střídejte polohy! Mezi velmi frekventované patří pozice, kdy je muž nahoře (řeč je třeba o misionáři), žena nahoře, pak taky vsedě, na boku i vestoje.

A nyní pár statistik...

Mladí  partneři ve věku 18–24 let mají 3,25 styku týdně, u skupiny 25–34 let je to 2,55 styku týdně, jedinci ve věku 35–44 let mají už pouze dva styky během sedmi dní, lidé nad 45 let se milují jen jednou týdně. Všichni ale vědí, že klesající frekvence nemusí znamenat útlum kvality. 

A víte co je taky moc fajn? Takové to "posexové" rozjímání, kdy zjistíte, že nejde pouze o fyzický akt. Jde o to být si nablízku a cítit vzájemnou lásku a něhu. A následné usínání sami sobě v náručí je přece nenahraditelný moment. Už jen kvůli tomuhle byste měli milostně žít.

Zvolte takovou polohu, která umožní pohodlný odpočinek a posléze i usínání, i když se dá samozřejmě předpokládat, že ve spánku toto spojení nevydrží. Jako nejvhodnější alternativa se jeví láskyplná „lžícová“ poloha.

Žena leží na boku, muž se k ní tulí zezadu a objímá ji okolo pasu. Už jen toto samotné gesto bez samotného pohlavního styku podle sexuologů, signalizuje lásku a vřelost.