reklama

Lékaři z University of Western Australia objevili, že vzhled i pot ženy prozrazuje jisté věci o její imunitě.

Studie 150 dobrovolníků dospěla k závěru, že čím rozmanitější jsou tyto geny, tím více partnerů daná žena pravděpodobně bude mít. Podle listu Daily Mail ale vědci ještě nevědí, proč právě imunitní systém ženy hraje takovou roli v jejím úspěchu u mužů.

Není zatím jasné ani to, zda některé ženy prostě považují muže za neodolatelné, nebo to jsou naopak ženy, kterým muži neodolají. Toto zjištění mohlo pomoci vysvětlit, proč některé ženy, například Jennifer Anistonová či Julia Robertsová, mají v lásce smůlu.

Ženy s rozmanitými geny mají nejvíce milenců

V rámci studie vědci odebrali studentkám vzorky DNA a požádali je, aby vyplnili podrobný dotazník o svém milostném životě.

Pak zkoumali imunitní systém dobrovolnic a zjišťovali, jaké variace genů zodpovědných za imunitní systém obsahuje. Čím rozmanitější jsou u člověka právě tyto geny, tím silnější je jeho imunitní systém.

Výsledky genetických testů pak vědci porovnali s dotazníky. Ukázalo se, že ženy, které mají nejrozmanitější geny histokompatibility, mají také nejvíce sexuálních partnerů. Tento výsledek ale platí jen u žen, nikoliv u mužů. A vědci nevědí, proč to tak je.

"Žádné z vysvětlení, které jsme navrhli, není naprosto přesvědčivé. Mechanismus diverzity těchto genů je zvláštní a zaslouží si další výzkum," říká vedoucí studie.