reklama

Je vědecky prokázáno, že masturbace může zlepšit vaši náladu. Asi jste ale nevěděli, že překvapivě vysoké procento vašich kolegů to možná dělá právě teď. Průzkum provedená v New Yorku ukázal, že až 39 procent administrativních pracovníků v práci masturbuje – a to jak muži, tak i ženy.

Podle vědců je přitom jejich chování pochopitelné a částečně možná i prospěšné. Výzkumníci z University of Michigan říkají, že masturbace zvyšuje endorfiny a snižuje produkci stresového hormonu kortizolu. A může dokonce zvýšit důvěru u žen.

Mark Sergeant, psycholog přednášející na Nottingham Trent University, říká, že „přestávka na masturbaci“ v práci by byla „velmi efektivní“ a že je to skvělý způsob, jak zmírnit napětí a stres. Sergeant si proto myslí, že pracovníci by měli být odměňováni motivačními masturbačními přestávkami v případě, že dokončí své stanovené úkoly.

S tím souhlasí i další psycholog, doktor Cliff Arnall. „Pauza na masturbaci kvůli nudě nebo odreagování by zvýšila pracovní výkon,“ vysvětluje. Taková „masturbační politika“ by podle něj mohla vést k „většímu důrazu v práci, menší agresi, vyšší produktivitě a většímu úsměvu“.