Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Karel Gott kritizoval uprchlíky. Teď dodal...

Karel Gott
Karel Gott
Foto: Korzo

Praha - Zpěvák Karel Gott před nedávnem prohlásil, že uprchlická krize má za cíl oslabit Evropu a věci jsou vždy jinak, než jak vypadají. Nyní přiznal, že si dovolil moc.

"Ten pramen strašáků, které na nás vypouštějí média, přece někde je a má nějaký cíl. Teď jsou to zrovna ti uprchlíci za branami. Ale o to tolik nejde, co to je zrovna teď. Mluvím spíš o celém tom pravěkém způsobu, jak udržovat lidi v poslušnosti - nahánět jim strach," myslí si Gott.

"Ostatně podívejte, jak se takové věci pravidelně opakují. Byli tu sebevražední útočníci v Paříži. Pak velká aféra s uprchlíky v Kolíně nad Rýnem a v dalších městech, kde obtěžovali ženy. A sotva to trochu utichlo, hned se objeví další útok. Nečekaně, přímo v centru evropského dění - v Bruselu," řekl Gott časopisu Týden s tím, že uprchlická krize se dává za vinu náboženství, ale to s tím nemá co dělat.

Podle něj stojí za problémy s migranty snaha oslabit Evropu. "Pokus dostat sem diverzanty je jen moderní způsob války. Dělají to důmyslně, strkají před kamery novinářů děti. Viděli jste to také, ne? Nepřemýšlíte o tom? Podívejte, jak se ty děti prosebně dívají... A nepomozte jim... Ale za nimi jsou k zahlédnutí mladíci s mobilními telefony, kteří kalkulují, posílají si zprávy a tvrdí, že jdou za příbuznými do Evropy," uvedl a dodal, že migranti jsou oblečení jako málokdo v Praze.

Nyní ale přiznal, že komentování uprchlické krize přehnal. "V době léčby jsem zprávy sledoval se zájmem. To jsem si dovolit mohl. Ale co jsem si dovolit neměl, tak je v jednom interview komentovat. To jsem si dovolil moc," napsal magazínu OnaDnes.cz Gott.

Témata:  Karel Gott uprchlíci

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 14:39

V Česku se potvrdily stovky nových případů černého kašle

V Česku během uplynulého týdne přibylo dalších 1494 nových případů černého kašle, uvedl Státní zdravotní ústav (SZÚ) v pondělí. Celkem se od začátku letošního roku potvrdilo téměř 7900 případů onemocnění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy