Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Terapie nahotou, sexem i hračkami? Originální způsoby, jak se zbavit depresí

Nemoc, bolest, ilustrační foto
Nemoc, bolest, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Deprese patří do psychických nemocí, které se v současnosti dají velmi dobře léčit. Depresemi trpí dle odhadů až 30% populace. Často ale lépe než medikamenty pomáhají terapie nejrůznějších druhů.

Slyšeli jste už o sexuální terapii, terapii nahotou, ekoterapii nebo terapii tmou? To jsou všechno velmi účinné a vědecky podložené metody, které opravdu na tuto nemoc fungují.

Sexuální terapie je „boom“ hlavně v USA. Nejedná se však o nic s erotickým podtextem. Úkolem terapeuta je naučit jak ženy, tak muže vážit si svého těla, zvýšit sebevědomí a naučit je sebelásce.

Terapie nahotou je dlouhodobá praxe již od 60. let. Jejím zakladatelem byl nekonvenční psycholog Paul Bindrim, který věřil, že nahotou ze sebe lidé setřesou sociální předsudky.

Ekoterapie je doslova léčba přírodou. Zní to krásně, že? A taky je. Terapeuti praktikující tuto terapii ve své práci kombinují lásku k přírodě s odbornými znalostmi psychologie.

A co takhle terapie tmou? Určitě není vhodná pro každého! Jedná se obvykle o několikadenní pobyt ve tmě, který je na psychiku jedince velmi náročný.

Co na to říkáte? Zaujala vás některá ze zmíněných terapií? Například taková terapie přírodou je určitě skvělá volba.

Témata:  deprese lidé nemoc

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 10:14

Zimní počasí je zpět. Na horách spadnou desítky centimetrů sněhu

Do Česka se v dalších dnech v plné síle vrátí zimní počasí. Na horách bude sněžit tak vydatně, že mohou napadnout desítky centimetrů sněhu, upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Zdroj: Jiří Hrubý

Další zprávy