Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Panika na filmovém festivalu v Cannes: Hosty vyděsili "teroristé z IS"

Bojovníci Islámského státu
Bojovníci Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Cannes - Tak tohle přehnali! Francouzská firma natáčením reklamy pořádně vyděsila obyvatele i hosty v Cannes. K pobřeží najednou připlula loď plná ozbrojených mužů v "sebevražedných" vestách a s černou vlajkou na zádi. V hotelech vypukla panika.

Lidé poklidně obědvali, když někdo najednou začal křičet. K pobřeží se blížil člun s šesti muži, kteří vypadali jako teroristé se sebevražednými vestami, a černou vlajkou na zádi. Hosté v hotelu začali panikařit, šířila se zvěst, že jde o vlajku Islámského státu.

"Někdo začal ječet, lidé vyskákali z křesel a utíkali ven, směrem k bazénu. Bylo to docela děsivé. Ti muži byli oblečeni jako bojovníci ISIS, což bylo opravdu šokující," popsal pro The Hollywood Reporter jeden z hostů.

Všechno ale bylo jinak. Byli to herci, které najala francouzská firma Oraxy, která právě startuje svůj projekt internetového obchodu. Mělo jít o vtipné PR, tak to ale vůbec nevyznělo. Navíc o plánované reklamě nevědělo ani vedení hotelů na pláži, kde právě bydlí hollywoodské hvězdy.

Společnost Oraxy už se omluvila, scéna prý rozhodně jako teroristický útok vypadat neměla. Mluvčí jednoho z hotelů vše shrnul do prohlášení: "Byl to jen vtip. Hodně, hodně špatný vtip."

Muži měli jen upozornit na stránku oraxy.com, která bude "eBay pro horní 1 %". "Plánujeme mít exkluzivní umělecká díla, drahé hodinky a další drahé věci, které bohatí chtějí nebo potřebují," uvedl nejmenovaný zdroj pro britský portál Daily Mail.

V Cannes panují kvůli probíhajícímu filmovému festivalu zvýšená bezpečnostní opatření. Tisíce francouzských policistů a vojáků jsou v pohotovosti kvůli obavě z opakování listopadového útoku v Paříži, při němž zemřelo 130 lidí.

Témata:  Francie Islámský stát

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy