Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Panika na filmovém festivalu v Cannes: Hosty vyděsili "teroristé z IS"

Bojovníci Islámského státu
Bojovníci Islámského státu
Foto: Wikimedia Commons

Cannes - Tak tohle přehnali! Francouzská firma natáčením reklamy pořádně vyděsila obyvatele i hosty v Cannes. K pobřeží najednou připlula loď plná ozbrojených mužů v "sebevražedných" vestách a s černou vlajkou na zádi. V hotelech vypukla panika.

Lidé poklidně obědvali, když někdo najednou začal křičet. K pobřeží se blížil člun s šesti muži, kteří vypadali jako teroristé se sebevražednými vestami, a černou vlajkou na zádi. Hosté v hotelu začali panikařit, šířila se zvěst, že jde o vlajku Islámského státu.

"Někdo začal ječet, lidé vyskákali z křesel a utíkali ven, směrem k bazénu. Bylo to docela děsivé. Ti muži byli oblečeni jako bojovníci ISIS, což bylo opravdu šokující," popsal pro The Hollywood Reporter jeden z hostů.

Všechno ale bylo jinak. Byli to herci, které najala francouzská firma Oraxy, která právě startuje svůj projekt internetového obchodu. Mělo jít o vtipné PR, tak to ale vůbec nevyznělo. Navíc o plánované reklamě nevědělo ani vedení hotelů na pláži, kde právě bydlí hollywoodské hvězdy.

Společnost Oraxy už se omluvila, scéna prý rozhodně jako teroristický útok vypadat neměla. Mluvčí jednoho z hotelů vše shrnul do prohlášení: "Byl to jen vtip. Hodně, hodně špatný vtip."

Muži měli jen upozornit na stránku oraxy.com, která bude "eBay pro horní 1 %". "Plánujeme mít exkluzivní umělecká díla, drahé hodinky a další drahé věci, které bohatí chtějí nebo potřebují," uvedl nejmenovaný zdroj pro britský portál Daily Mail.

V Cannes panují kvůli probíhajícímu filmovému festivalu zvýšená bezpečnostní opatření. Tisíce francouzských policistů a vojáků jsou v pohotovosti kvůli obavě z opakování listopadového útoku v Paříži, při němž zemřelo 130 lidí.

Témata:  Francie Islámský stát

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy