Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čeho lidé nejvíce litují, když se probudí s kocovinou?

Alkohol, ilustrační foto
Alkohol, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Zná to téměř každý z nás – večer si vyrazíme s přáteli, zábava je v plném proudu, vypijeme proto více drinků nebo piv, než jsme zvyklí. A ráno bychom vypili oceán a v hlavě nám buší malá kladívka. Kocovina je prostě vrchol sebemrskačství. Víte, čeho většina lidí v takovém stavu lituje?

Spisovatel a novinář Matt Haig o kocovině napsal: „Když pijí, je to jako by lidé zapomněli, že jsou smrtelní. Kocovina je pak to, díky čemu si na to opět vzpomenou“.

Přílišné pití s sebou nenese pouze fyzické důsledky, které někdy pocítili snad všichni z nás. Spolu s ní přichází i jakási lítost. Studie provedená pomocí platební aplikace s názvem Circle ukázala, že jen Britové za kocovinu utratí přibližně 2 tisíce liber ročně (asi 58 tisíc korun).

Lidé například utrácí zarážející množství peněz za mastné čínské jídlo, smažené kuře či pizzu, aby zmírnili bouři v žaludku – a ráno toho pak litují. Ale ukazuje se, že to není jediná věc, kterou si následující ráno vyčítají, píše server The Independent.

Průzkum aplikace Circle odhalil sedm věcí, kterých lidé po vystřízlivění nejvíce litují.

1. Utracení velkého množství peněz (39 procent)

2. Situace, kdy člověk pil tolik, že se pozvracel (28 procent)

3. Pády a následná zranění (11 procent)

4. Přihlášení se k sociálním sítím (7 procent)

5. Sex na jednu noc (6 procent)

6. Posílání zpráv bývalému partnerovi (5 procent)

7. Zapojení se do rvačky (4 procenta)

A co dělat, abyste se kocoviny co nejrychleji zbavili? Vypijte ještě před spaním asi půl litru vody s citrónovou šťávou, tak dodáte do těla vitamin C. Pokud cítíte žaludeční nevolnost, je vhodné vypít roztok s jedlou sodou, která sníží překyselení žaludku. Žaludek také zklidní bylinkové odvary např. z máty, heřmánku nebo zázvoru.

Tělo potřebuje cukr (fruktózu), který spaluje alkohol. Dejte si ovocné šťávy nebo med, který obsahuje fruktózu a působí jako čistič proti jedu alkoholu. Pokud jste toho schopni, jděte ven na procházku, protože kyslík rychleji zničí zbytky alkoholu. Dejte si česnečku!

Témata:  kocovina alkohol zdraví

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:13

Tesla propustí více než 10 % zaměstnanců. Prý kvůli růstu, experti ale varují před čínskou konkurencí

Tesla hodlá celosvětově propustit více než 10 % svých zaměstnanců, uvádí agentura Reuters s odkazem na interní dokumenty společnosti.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy