reklama

Karel Gott vystoupil na Českém plesu 2018, kde během půlhodinového vystoupení uchvátil publikum. Lidé tleskali a kochali se pohledem na mistra české hudební scény, pak ale přišel radikální zvrat.

Gott se totiž snažil pobavit hosty, což se ale moc nepovedlo. Prohlásil totiž, že za rok by tu už nemusel být. "Jsem rád, že mě organizátoři pozvali letos, a na až na další ročník. Kdo ví, co se mnou za rok bude a kde budu," uvedl.

Gotta totiž už několik let provázejí zdravotní problémy, zejména od roku 2015. Před třemi lety nejdříve podstoupil operaci kvůli akutní příhodě břišní. Poté lékaři oznámili, že u Gotta diagnostikovali takzvaný Non-Hodgkinův lymfom.

Zpěvák ihned zahájil cílenou onkologickou léčbu. Koncem předloňského února prodělal poslední chemoterapii a pozdější vyšetření ukázala, že jeho nádorové onemocnění zcela vymizelo. V květnu 2016 podstoupil dlouhodobě plánovanou operaci v dutině břišní a v listopadu téhož roku operaci ploténky.

Komplikace se mu ale nevyhnuly ani v následujícím roce. Počátkem roku 2017 podstoupil operaci kvůli akutní střevní neprůchodnosti způsobené srůsty.