reklama

Druhý opak lidí může být více fyzicky aktivní, když dělají úkol, u kterého je potřeba déle přemýšlet. Buď protože se tím nechtějí zabývat dlouho, nebo protože je to brzy začne nudit," informuje server Independent.

Vědci z univerzity ve Fort Myers to zjistili klasickým testem, kde účastníci hodnotili, jak silně se shodují s tvrzením "rád hledám nové řešení pro úkoly a přemýšlím o tom více" a s "dělám na tom, jak je potřeba a jak musím, abych dosáhl potřebného výsledku".

Z tohoto testu vybrali 60 účastníků, 30 na každé straně barikády a během následujícího týdne obě skupiny nosily zařízení na zápěstí, které sledovalo jejich pohyb a úroveň aktivity. To vědcům poskytlo nepřetržité informace o tom, jak byli účastníci fyzicky aktivní.

Výsledky ukázaly, že lidé, kteří více myslí, jsou mnohem méně fyzicky aktivní a více lenoší. Závěry studie byly ze statistického hlediska popsané jako velmi významné a robustní. Podle výzkumníků se druhá skupina, která nad problémy dlouho nepřemýšlí, dříve nudí a zaplňují čas fyzickou aktivitou.