Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Češi pojedou na olympiádu v oblečení jak od cirkusu? Fanoušci opět kritizují designéry

Praha - Češi budou na olympiádě znovu vidět. Jenže podle některých fanoušků až moc. I letošní olympijská kolekce vzbudila hlavně negativní emoce, designéři ale připomínají londýnské holínky, které se nejdříve také nelíbily.

Všichni byli při představení nové olympijské kolekce zvědaví na to, zda si Češi přichystali nějakou specialitu. A ano, stejně jako brazilské tanečnice na karnevalu v Riu je olympijská kolekce pestrobarevná (zde). Právě to se ale většině fanoušků nelíbí.

"Takže když je to v Riu, můžou vypadat jak z Jedličkárny?" ptá se na Facebooku Českého olympijského týmu Kristýna. "Letošní kolekce je fakt omyl," připsal Josef. Ostatní komentující přirovnávají oblečení k cirkusu, případně barevnému potahu na sedačkách autobusu.

Podle dalších diskutérů už "chybí jen sandály s integrovanými ponožkami", případně moskytiéra. "Jako pořád je škoda, že to není comic sansem. To by bylo skutečně divoký. Takhle je to někde na půl cesty," vtipkuje Honza.

Naopak z řad sportovců zaznívá na novou kolekci hlavně chvála. "Mně se to líbí moc. A nejsou tam jen ty národní barvy (zde), ale i žlutá a zelená a ty tomu dodávají tu pestrost," pochvaloval si kolekci plavec Jan Micka. "Normálně barevné oblečení nepreferuji, ale tohle se mi líbí," přidala i chodkyně Anežka Drahotová.

Od kolekce se ale nepřímo distancoval slalomář Vavřinec Hradilek, který byl v komisi sportovců, jež se měla na návrzích podílet. "Tak další kolekce je venku. Snad bude v Riu fungovat skvěle. Připomínám, že my sportovci jsme se podíleli na FUNKČNOSTI, ne na designu!!! Jen aby bylo jasno!" napsal na svou facebookovou stránku.

Na olympijském oblečení zaujme i figurka, která je stylizovanou postavičkou Emila Zátopka. Sám čtyřnásobný olympijský vítěz ji dokresloval ke svým autogramům. "Mám radost, že ta figurka se taky uplatnila, a nikdy mě nenapadlo, že by se dala použít takhle," řekla k tomu Dana Zátopková.

Právě postavička patří naopak k věcem, které fanoušci chválí. A některým se líbí i samotná kolekce, stvořená pro "bláznivé" Rio. "Oblečení je jako vždy nádherné! Zase budeme nejhezčí a nejzajímavější," myslí si Hanka.

Další komentující i designéři připomínají londýnské holínky, které se nejdříve také nelíbily, nakonec ale Česko proslavily. "Češi prostě musí vše hned zkritizovat posledně se kolekce také odsoudila a nakonec zaujala celý svět. Nastupovalo tam 200 zemí, ale všichni nakonec mluvili o Česku," napsal Roman.

Témata:  Olympijské hry 2016 sport Česká republika

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy