reklama

Dámy, perete podprsenku jednou týdně? Nebo jednou za 14 dní? Ať už patříte do té či oné skupiny, děláte podle expertky na spodní prádlo chybu.

Jene Lucianiová, autorka knihy The Bra Book o podprsenkách upozorňuje, že na rozdíl od všeobecné představy by se tento kousek spodního prádla měl prát po každém nošení - stejně jako ponožky nebo kalhotky.

„Podprsenka by se měla prát po každém nošení, což je něco, co si ženy neuvědomují," řekla. Australská expertka na životní styl dodala, že to není jen z hygienických důvodů, ale i kvůli „základní údržbě podprsenky“.

„Vaše podprsenka v sobě nashromáždí velké množství potu, špíny a dalších prvků ze vzduchu, což může vést ke kratší životnosti spodního prádla, protože může dojít k ovlivnění materiálu podprsenky,“ vysvětluje Lucianiová.

Když ženy nosí podprsenku příliš dlouho, špína a mastnota z pokožky mohou postupně tento kousek prádla zbavit elasticity a podprsenka tak ztratí svou podpůrnou funkci.

„Také si nezapomeňte zkontrolovat štítek podprsenky, jestli je možné prát ji v pračce - obzvláště jemné kousky je nutné prát ručně nebo alespoň ve speciálním pytlíku. Většina podprsenek by měla být prána na jemný cyklus ve studené vodě,“ zdůrazňuje Lucianiová.

Ne všichni ale mají stejný názor. Lexie Sachsová, analytička produktů v Textilním laboratoři společnosti The Good Housekeeping Institute, vysvětlila, že neustálé praní není úplně nezbytné. To, jak často prát podprsenku, závisí na úrovní aktivity a na tom, jak moc se potíte, když ji nosíte.

„Pokud se moc nepotíte a nosíte ji pravidelně přes den, můžete ji prát až po několika nošeních" uvedla pro USA Today.