reklama

Podle královského šéfkuchaře Marka Flanagana je ale jasné jedno: půjde o britské produkty. Některé z plodin byly dokonce vypěstovány na panstvích královny Alžběty, prozradil Flanagan agentuře AP.

Načasování svatby je podle šéfkuchaře naprosto ideální, protože právě nastala sezóna britské zeleniny. "Pár chtěl, abychom v menu použili všechny místní sezónní produkty a díky nedávnému dobrému počasí se nám to daří," uvedl Mark Flanagan. Harry a Meghan Markleová se podle něj podíleli na přípravě pokrmů. "Všechno ochutnali," dodal.

Bližší podrobnosti o svatebním menu zatím nejsou známy. V minulosti například královna během slavnostních událostí nechávala servírovat spíše anglické šumivé víno než šampaňské.

Na odpolední recepci, která bude následovat po obřadu v kapli svatého Jiří, se očekává asi 600 hostů. Podle všeho půjde o recepci, kde se bude jídlo konzumovat vestoje a hosté si pochutnají na nejrůznějších kanapkách a pokrmech v malých miskách.

Jídlo se bude připravovat v královských kuchyních hradu Windsor. V den svatby bude pokrmy v kuchyni chystat asi 30 lidí. Jak Flanagan poznamenal, nepůjde o žádné experimenty, ale vyzkoušenou klasiku.

Večerní recepci pro 200 hostů pořádá v sobotu i Harryho otec, princ Charles. Jaké pokrmy bude servírovat on, nebylo zveřejněno.