reklama

V roce 1911 a 1912 provedl Dr. George Murray Levick studii sexuálního chování tučňáků. Výsledky jeho bádání ale byly natolik šokující, že se tehdy považovalo za příliš nevhodné, aby byly kdy zveřejněny.

A upřímně řečeno, není se čemu divit. Ačkoliv byla tehdejší doba konzervativní, některé věci jsou extrémní i dnes, v dobách, kdy má rozvinutý svět k sexu o poznání liberálnější přístup.

Tučňáci jsou známí tím, že se nebrání promiskuitnímu sexu. Objevily se také případy homosexuálního sexu mezi mužskými tučňáky. Na své antarktické expedici ale Levick zaznamenal i případy tučňáků, kteří se účastnili znásilnění, skupinového znásilnění, sexuálního a fyzického zneužívání mláďat, a nekrofilie s až rok mrtvými těly tučňáků.

Levick byl chováním těchto roztomilých, necelý metr vysokých zvířat natolik zaražen, že své pozorování sepsal v řečtině, aby jej pochopili jen vzdělaní lidé. To ostatně zafungovalo, jeho práce totiž byla podle serveru The Guardian zveřejněna až nedávno.

Bylo rovněž zjištěno, že tučňáci mají mezi sebou obdoby prostitutek. Některé samičky dokonce umí okouzlit samce tak, aby si mysleli, že budou mít sex, k čemuž ale nikdy nedojde. Sexuální život tučňáků je tak velmi podobný tomu našemu, bohužel včetně všech extrémů.