reklama

Je to místo, o němž ví velmi málo lidí. Přístupné je pouze diskrétní, neoznačenou příjezdovou cestou k letišti Heathrow.

Navštívíte ho pouze tehdy, pokud jste velmi bohatí, z královské rodiny nebo obojí.

Vítejte v hotelu Windsor Suites, nejdiskrétnějším a nejdražším letištním salónku na světě. Je vyhrazen pro nejbohatší, nejslavnější a nejvíce VVVVIP lidí na planetě. Nelze ani spočítat kolik prezidentů, princezen nebo papežů, prošlo jeho dveřmi. Nemluvě o Dalajlámovi, hollywoodských hvězdách a miliardářích z celého světa.

„Členové každé královské rodiny na světě prošli naším salonkem," říká vedoucí Heathrow VIP Priya Malhotrová, „Mluvíme o světových elitách. Pokud otevřete časopis Forbes, jsou to přesně lidé, kteří službu využívají. "

Většina VIP salonků nabízí chutné sendviče a sklenky šumivého vína. V přísně střeženém salónku na Hethrow s proti bombovou ochranou a za neprůstřelnými okny čekají na hosty křišťálové sklenice s nejdražším šampaňským a kaviárové chlebíčky od soukromého komorníka. Salónek je vyzdoben obrazy Andyho Warhola. A to je jen začátek.

Po celá léta byl tento luxusní úkryt rezervovaný jen pro hlavy států. Kde jinde by měl čekat Vladimír Putin na svůj let? Od roku 2012 byl přístup do salónku umožněn i obyčejným cestujícím. Vstup do salonku začíná na 5055 dolarů pro tři hosty na dobu tří hodin.

Pokud zůstanete déle než je váš přidělený čas, váš účet se automaticky zdvojnásobí. Většina klientů zůstává však méně hodinu, tvrdí paní Malhotrová.

Hosté, které toto VIP přitahuje, se však o cenu příliš nestarají. Někteří mají rezervovaný pro sebe celý let a si do salonku si přivedou i 100 lidí. V tom případě utratí 160 000 dolarů.

Poptávka po salonku daleko překonává možnosti salónku.

Služba začíná vyzvednutím hosta z domova limuzínou BMW řady 7 a odvezením do jednoduché budovy na okraji letiště Heathrow.

Po otevření dveří vrátným v livreji jsou VIP hosté doprovozeni do jejich vlastního soukromého apartmá, kde je po ruce majordomus. Ten splní hostům jakýkoliv rozmar. K dispozici je samostatný salónek pro bodyguardy, chůvy nebo asistentky. Pro hosty je k dispozici i celní úředník, který s nimi projde všechny dokumenty.

Celkem čtrnáct apartmánu se liší velikostí. Všechny jsou však vyzdobeny kašmírovými polštáři, italskými koženými sedačkami, konferenčními stolky a působivou květinovou výzdobou. Na stěnách visí obrazy Andyho Warhola, Francise Bacona a Luciana Freuda. Na sklech je i speciální fólie proti fotografům. Ceny na menu začínají na 220 librách. Pokud chce zákazník nakupovat, je možnost přivolat prodavače s nabídkou s nejluxusnějších butiků.

Podobné salónky jsou i na letištích Berlíně, Tokiu, Los Angeles nebo Frankfurtu. Londýnský je však považován za nejlepší.