Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trend letošního léta? Čechy navzdory ceně láká paddleboarding

paddleboarding
paddleboarding
Foto: Pixabay

Praha - Popularita paddleboardingu, tedy pádlování ve stoje, roste po celém světě Česko nevyjímaje. Obchodníci se shodují, že nafukovací či pevný plovák podobný surfu, na kterém jezdec používá k pohybu vpřed dlouhé pádlo, se stane hitem letošního léta.

Paddleboarding či SUP (Stand Up Paddle) patří mezi vodní sporty, jejichž popularita po celém světě rychle roste.

"Čekáme, že sezona paddleboardů bude kulminovat v červenci. Už teď je však oproti loňsku nárůst této kategorie, a to stovky procent," uvedla obsahová ředitelka srovnávače cen Heureka.cz Alexandra Čermáková. Průměrná cena nejoblíbenějších paddleboardů je přes 10 tisíc korun. 

Podle Patrika Hrdiny z obchodu Paddleboardshop.cz je nejprodávanějším rozměrem 317 x 81 cm. Podíl nafukovacích paddleboardů dosahuje 95 procent. "U paddleboardů z kvalitních materiálů se ceny drží nebo malinko stoupají," dodal. Typickými zákazníky jsou mladší lidé, muži a movitější zákazníci.

"Letošní rok jsme zaznamenali nárůst prodejů kategorie paddleboardů o 25 procent. Průměrná cena prodaných paddleboardů lehce narostla, ale nikterak závratně. Z příslušenství je největší zájem o sedák, pumpu a lodní vaky," dodal manažer výstavy stanů a vybavení do přírody v pražských Letňanech Vít Hruška. Typickými zákazníky jsou podle něj mladší lidé, muži a movitější zákazníci.

Témata:  léto obchody sport

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy