reklama

Dvaadvacetiletá dívka Kira Aldcroftová měla poklidné těhotenství a zdánlivě i bezproblémový porod. Když ale přicházela do porodnice s prvními bolestmi, svěřila se zdravotním sestrám, že trpí oparem.

Sestřičky tomu nepřikládaly žádnou váhu a matku uklidňovaly s tím, že jde o vedlejší příznak těhotenství. Kira nakonec porodila malého chlapce devět dní před termínem a dala mu jméno Leo.

Po porodu propustili lékaři matku domů a vše probíhalo zdánlivě normálně. Desátý den po porodu si ale všimla, že malý Leo krvácí z úst. Okamžitě proto vyrazila do nemocnice.

Lékaři museli chlapce uvést do umělého spánku a začali pátrat po příčině jeho obtíží. Nakonec zjistili, že chlapec trpěl virovou infekcí, a herpes na něj přenesla matka při porodu.

Lékaři nechápali, proč sestřičky přešly tuto diagnózu, ačkoliv je na ně matka sama upozornila. Ta britským médiím řekla, že ji zpráva od doktorů naprosto zničila.

Poté ale přišla mnohem horší zpráva. Chlapci začaly selhávat orgány a lékaři neměli žádnou možnost, jak ho zachránit. Matka proto z posledních sil udělila souhlas s odpojením svého prvního syna od přístrojů.