reklama

Jednou z těch nejzáhadnějších a jednou z nejtajemnějších postav vůbec je Nicolas Flamel. O tomto alchymistovi jsme se poprvé dočetli v prvním díle knihy jako o tvůrci, který dal vzniknout kameni mudrců. Poté se po něm slehla zem.

Na světlo světa se tato postava dostala až nyní, kdy se objevila jako jedna z klíčových ve druhém díle ságy Fantastická zvířata. Diváci tak měli poprvé možnost nejen Flamela spatřit, ale poznat i něco málo z jeho charakteru. Jinak o tomto čaroději příliš mnoho věcí známo není.

Ví se o něm, že se narodil kolem roku 1330 a zemřel někdy kolem roku 1995. Jako tvůrce kamene mudrců si mohl dopřát stovky let života, ty ale strávil v ústraní. Proto o něm až do jeho setkání s Albusem Brumbálem není téměř nic známo.

Jeho největším tajemstvím je ale fakt, že na rozdíl od ostatních postav Nicolas Flamel skutečně žil. Skutečně se narodil kolem roku 1330 a skutečně byl alchymistou. 

Na rozdíl od svého knižního zpodobnění ale nepracoval na věčném životě. Podle legendy bylo Flamelovou vášní zlato, a s pomocí boží měl údajně přijít na to, jak jej vytvořit. 

Oproti tomu myšlenka o jeho dlouhověkosti není zcela smyšlená. Ačkoliv Flamel zemřel v roce 1418, někteří lidé tvrdí, že se s ním setkali o mnoho let později. Ve francouzských dílech se totiž můžeme dočíst, že s Flamelem se bylo možno setkat v roce 1705 a 1761.

Z vědeckého hlediska je nemožné, aby se někdo dožil takto vysokého věku. V tomto případě ale autorka Harryho Pottera J. K. Rowlingová tak úplně z vody nevařila.