reklama

Hoia Baciu, záhadný les v oblasti historické Transylvánie, patří mezi nejstrašidelnější místa na planetě. V posledním století se zde ztrácejí lidé, ozývají děsivé zvuky nebo se nad lesem objevuje UFO. Nejznámější je ale díky „bermudskému trojúhelníku," který láká všemožné vědce a turisty, po celé desítky let.

Je to oblast, ve které nerostou žádné stromy a vědci věří, že v této oblasti, je zvlášť vysoká paranormální aktivita. Při vstupu do ní můžete narazit na extrémně pokroucené stromy, které jakoby vypadly z prastarých legend.

„Někteří odborníci se domnívají, že zde máme transylvánský bermudský trojúhelník," řekl doktor Adrian Patrut, předseda rumunské parapsychologické společnosti. „Existuje několik obrazových záznamů s výpověďmi výzkumníků, kteří tuto oblast zkoumají," dodal.

Návštěvníci lesa údajně pociťují pocit úzkosti. Někteří se dokonce vrátili s vyrážkami, škrábanci a popáleninami, které si nedokázali vysvětlit. V nejhorším případě lidi začne bolet hlava a ztratí pojem o čase.

Obyvatelé přilehlého města Kluž se lesu vyhýbají a radí to i zvídavým turistům a hledačům záhad. Vypráví se, že mnozí lidé, kteří do lesa přišli, se už nikdy nevrátili. A když se náhodou objevili, vypadali jinak. Měli často popálené tváře.