Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Suchozemský bermudský trojúhelník? Nejstrašidelnější místo světa leží kousek od Česka

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Když se řekne Transylvánie, téměř každému se vybaví krutý vládce Vlad III. Dracula, který byl předlohou pro upíra Drákulu, jenže to není vše. Ve stejné zemi ještě existuje nejstrašidelnější les na světě, ve kterém se dějí paranormální věci.

Hoia Baciu, záhadný les v oblasti historické Transylvánie, patří mezi nejstrašidelnější místa na planetě. V posledním století se zde ztrácejí lidé, ozývají děsivé zvuky nebo se nad lesem objevuje UFO. Nejznámější je ale díky „bermudskému trojúhelníku," který láká všemožné vědce a turisty, po celé desítky let.

Je to oblast, ve které nerostou žádné stromy a vědci věří, že v této oblasti, je zvlášť vysoká paranormální aktivita. Při vstupu do ní můžete narazit na extrémně pokroucené stromy, které jakoby vypadly z prastarých legend.

„Někteří odborníci se domnívají, že zde máme transylvánský bermudský trojúhelník," řekl doktor Adrian Patrut, předseda rumunské parapsychologické společnosti. „Existuje několik obrazových záznamů s výpověďmi výzkumníků, kteří tuto oblast zkoumají," dodal.

Návštěvníci lesa údajně pociťují pocit úzkosti. Někteří se dokonce vrátili s vyrážkami, škrábanci a popáleninami, které si nedokázali vysvětlit. V nejhorším případě lidi začne bolet hlava a ztratí pojem o čase.

Obyvatelé přilehlého města Kluž se lesu vyhýbají a radí to i zvídavým turistům a hledačům záhad. Vypráví se, že mnozí lidé, kteří do lesa přišli, se už nikdy nevrátili. A když se náhodou objevili, vypadali jinak. Měli často popálené tváře.

Témata:  Rumunsko lesy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy