reklama

Podle lékařů je vůbec nejzdravější vypít sklenici vody hned po ránu, na prázdný žaludek. Pokud si ale dopřáváte studenou vodu, děláte chybu. Odborníci tvrdí, že mnohem lepší je voda teplá.

Možná si jen stěží dokážete představit, že byste do sebe měli ráno "kopnout" sklenici teplé vody, když je ta studená tak osvěžující, doktorka Susen E. Brownová pro portál Healthy Life Vision ale uvedla, že studie prokázaly, že na teplotě záleží víc, než se zdá.

Při pití studené vody totiž tělo vynaloží více tělesné energie na to, aby se teplota studené vody přizpůsobila teplotě lidského těla. To je prý zbytečná námaha, které se lze vyvarovat napuštěním teplejší vody.

Odborníci dokonce radí pít vodu horkou, i pouhá jedna sklenička dokáže ulevit od bolesti hlavy nebo jakékoli jiné bolesti v těle. Stimuluje také průtok krve tkáněmi, takže je ideálním lékem i při menstruačních bolestech.

Teplá voda navíc okamžitě obnoví krevní oběh v celém těle, což má po ránu blahodárné účinky, neboť tělo má snížený krevní oběh a snížené srdeční frekvence.

Rozdíl lze pozorovat i při hubnutí. Studená voda sníží tělesnou teplotu a zpomalí srdeční frekvenci, zatímco teplá voda zrychlí váš metabolismus a spustí hubnutí a spalování kalorií.