Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

UFO nad New Yorkem? Modrý záblesk vyvolal zděšení, spekulovalo se o útoku

UFO
UFO
Foto: Pixabay

Měli jste někdy sen o návštěvě vánočního New Yorku? Včera se mohlo zdát, že po tom samém zatoužili i mimozemšťané. Nad Velkým jablkem se totiž „vznášelo“ podivuhodné modré světlo, které někteří místní označili za UFO. Vysvětlení spektakulárního jevu přitom bylo velice prosté.

Modrý záblesk na obloze nad New Yorkem způsobil výbuch transformátoru společnosti Con Edison v Queensu, který přinesl krátkodobé utlumení přenosu elektrické energie do částí této newyorské čtvrti. Například pouliční světla pouze problikávala, ba dokonce i zcela zhasla.

Výbuch však nejvíce vystrašil místní rezidenty. Anna Mayo popisuje, jak vzápětí po výbuchu vyběhla ze svého bytu jako o život. „Viděl jsem jen jasný modrý plamen a obloha se náhle rozsvítila,“ popisuje jeden z jejích sousedů Gordon Thomas a dodává: „Myslel jsem, že to někdo odpálil. Utíkal jsem nejrychleji, co dokážu.“

Aliens attacking the Empire State Building or power plant transformer fire in Queens? ?#newyork #Bluelight #sky #Queens #NewYorkCity #explosion #astoria #nyc pic.twitter.com/uccbyufBDL

— Daniel Fietta (@FiettaD) 28. prosince 2018

Jak už bývá ve Spojených státech zvykem, někteří si mysleli, že jde o UFO. „Sakra, myslel jsem, že UFO narazilo do Con Ed,“ líčí situaci obyvatel Queensu Joe Calderone. „Myslel jsem, že je konec světa.“

Newyorská policie však podobné spekulace ihned vyvracela. „Nemáme žádné důkazy o mimozemské aktivitě,“ napsala NYPD na svůj twitterový profil. „Žádní mimozemšťané,“ reagoval mluvčí starosty New Yorku.

Kancelář starosty Billa de Blasia následně potvrdila, že za zábleskem stojí přepětí v jedné z rozvoden Con Ed. Následný výpadek způsobil krátké přerušení provozu i na newyorském letišti La Guardia.

„Došlo ke krátkému požáru v rozvodně v Astorii, který se týkal i několika transformátorů a způsobil přerušení dodávky elektřiny. V současnosti celý incident vyšetřujeme,“ napsala v oficiálním prohlášení společnost Con Edison.

Témata:  New York mimozemšťané / UFO UFO

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy