Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vypití vody po "pařbě" zabrání kocovině? tak jednoduché to rozhodně není

Alkohol
Alkohol
Foto: Pixabay

Vypití několika sklenic vody po konzumaci velkého množství alkoholu nezabrání bolestem hlavy, které vás budou druhý den trápit. Před kocovinou vás podle odborníků neochrání dokonce ani dodatečná konzumace jídla.

Vyplývá to podle serveru BBC ze studie nizozemských a kanadských vědců. Jediným způsobem, jak kocovině zabránit, je prý pít méně alkoholu.

"Čím více (alkoholu) vypijete, tím je pravděpodobnější, že budete mít kocovinu," uvedl hlavní autor studie Joris Verster. "Pití vody může pomáhat proti žízni a suchu v ústech, ale neodstraní následné problémy, bolest hlavy a nevolnosti," dodal.

Vědci v rámci studie zkoumali zvyklosti při pití alkoholu u více než 800 studentů. Jejich cílem bylo mimo jiné zjistit, jakým způsobem by se dala kocovina zmírnit.

Ukázalo se například, že více než dvě třetiny studentů ve snaze o odvrácení kocoviny pijí při konzumaci alkoholu rovněž vodu a více než polovina pije vodu před spaním. Více než polovina studentů se snaží zabránit kocovině také tím, že se po pití alkoholu nají. Podle studie však nic z toho na intenzitu kocoviny nemá výraznější vliv.

Témata:  alkohol voda zdraví

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:34

Rusko poslalo na Zelenského atentátníka. Sbíral informace

Polská policie ve středu zatkla muže podezřelého, že poskytoval pomoc ruské vojenské rozvědce GRU při plánování možného atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Tuto informaci zveřejnila polská prokuratura na svém webovém portálu. Podezřelému hrozí až osm let odnětí svobody.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy