Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ISS komunikuje s mimozemšťany, tvrdí pracovník NASA. Úřady zaujaly podivný postoj

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: ESA **www.esa.int**

Clark C. McClelland je bývalý zaměstnanec NASA, který pracoval na pozici technického inženýra. Už několik let ale tvrdí, že by svědkem lidského kontaktu s mimozemskými bytostmi. Díky jeho výpovědi vznikla řada konspiračních teorií, které podněcuje i podivný postoj Amerického úřadu pro letectví a kosmonautiku.

McClelland byl zaměstnancem NASA 35 let. Podle svých slov spolupracoval na více než 650 misích jako Apollo, Mercury, nebo na vzniku Mezinárodní vesmírné stanice (ISS) a programu Space Shuttle.

Do hledáčku médií se dostal ve chvíli, kdy veřejně prohlásil, že když v roce 1991 sledoval let kosmické lodi z Kennedyho vesmírného střediska na Floridě, spatřil něco, co vidět neměl. Téměř tři metry vysokého mimozemšťana humanoidního tvaru.

Podle něj měl "dvě ruce, dvě nohy, štíhlý trup a hlavu přiměřenou své tělesné konstrukci". Údajně komunikoval se dvěma astronauty v nákladovém prostoru raketoplánu a setkání prý trvalo přesně jednu minutu a sedm sekund.

Tím ale fantaskní výpověď inženýra nekončí. Tvrdí totiž, že v době, kdy mělo dojít ke kontaktu, se na orbitě nacházela mimozemská loď. A že posádka ISS s mimozemskými bytostmi komunikuje. Údajně to je dokonce jeden z hlavních úkolů stanice.

Ani toto tvrzení ale není konečné. "Mimozemšťané žijí na Zemi, procházejí se mezi námi. Možná jsou dokonce asimilováni v některých pozemských vládách," tvrdí bývalý pracovník NASA.

S teorií o mimozemském kontaktu poprvé vyrukoval v roce 2008 na stránkách Stargate Chronicles. Několikrát také svá tvrzení obhajoval veřejně, například ve videích na YouTube. Tím podnítil vznik řady konspiračních teorií, které tvrdí, že USA světu zatajují důležité informace a že mají tajnou vojenskou alianci s mimozemšťany.

Mnoho lidí se proto domnívá, že McClellandovo svědectví poskytuje důkazy o tom, že NASA úmyslně potlačuje informace o kontaktu s mimozemšťany. A americký úřad jejich potlačování rozhodně nenapomáhá.

K celé věci se totiž NASA oficiálně nevyjádřila a nepopřela ani, že by McClelland byl její zaměstnanec. Mnoho lidí díky němu aktivně sleduje každé vysílání NASA a všímá si nesrovnalostí, které přičítají na vrub právě snaze o utajení kontaktu s mimozemskou bytostí.

Jednou z posledních afér bylo vysílání přímého přenosu z ISS, který NASA přerušila. Proč? Podle konspirátorů proto, aby zatajila setkání s mimozemšťany. Další konspirace podnítil sám inženýr, když prohlásil, že mu americká vláda přestala vyplácet penzi.

Ačkoliv se teorie mimozemském kontaktu jeví velmi nepravděpodobně, je pravdou, že o mimozemských bytostech hovoří mnoho astronautů či zaměstnanců NASA. O tom svědčí například tvrzení pilota lunárního modulu Apollo 14 Edgara Mitchella, který prohlásil, že je přesvědčen o tom, že mnohé ze zpozorovaných objektů ve vesmíru patří mimozemšťanům. 

Konkrétní důkaz o existenci cizí formy života však nepřinesl nikdo z nich. A v této otázce je ostatně rozdělen i vědecký svět. Někteří odborníci se domnívají, že ve vesmíru nejsme sami, zároveň ale dodávají, že jsme na jiné formy života ještě nenarazili, a je pravděpodobné, že nepůjde o tři metry vysoké tvory, nýbrž o bakterie.

Témata:  mimozemšťané / UFO NASA (Národní úřad pro letectví a vesmír) ISS (Mezinárodní vesmírná stanice)

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy