reklama

Případy přecitlivělosti očí po prodlužování řas nejsou výjimečné. Pro zrak představují nebezpečí zejména používaná lepidla. Ta mohou vyvolat alergickou reakci, která se projevuje svěděním očí, opuchlými víčky nebo vypadáváním vlastních řas. „Umělé řasy a zvláště lepidlo mohou alergizovat oční víčka a způsobit jejich zarudnutí, šupinatění a otoky. Zároveň způsobují oslabování vlastních řas a jejich vypadávání. Některé salony používají řasy z jemné srsti zvířat, která sama o sobě může být alergizující. Navíc pokud se lepidlo dostane přímo do oka, může poškodit zrak,“ upozornil server Globe24.cz Pavel Stodůlka, přednosta sítě očních klinik.

Stále oblíbenější je v poslední době prodlužování řas speciálními kapkami, které jsou k vlastním řasám šetrnější. Podporují jejich růst a houstnutí. Přirozená délka řas je mezi šesti a osmi milimetry. Speciální kapky je prodlouží o tři až pět milimetrů, řasy díky nim zároveň zesílí a ztmavnou. Aplikují se každý den přibližně deset týdnů a efekt vydrží pět až deset měsíců, poté je po kontrole očním lékařem možné proceduru opakovat.

Speciální kapky se nedají koupit všude, aplikovat si je ale ženy mohou samy doma. „Prodlužování řas očními kapkami je snadné. Díky štětečku si kapky ženy jednoduše na řasy nanesou samy. Než se ale do prodlužování řas pustí, je třeba navštívit některou z očních klinik, kde řasy prodlužují. Před aplikací kapek každou pacientku prohlédne lékař a zkontroluje nitrooční tlak. Přestože jsou kapky zdravotně nezávadné, nejsou vhodné pro každého. Používat by je neměly například těhotné a kojící ženy nebo klientky se sklony k zánětlivým onemocněním očí. Zdravotnický personál zároveň vysvětlí, jak kapky aplikovat,“ řekl Pavel Stodůlka.