Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Freddie Mercury a Michael Jackson tajně nazpívali duet. Svět o něm nevěděl

Freddie Mercury
Freddie Mercury
Foto: www.wikipedia.org

Až po smrti dvou hudebních ikon nastal pravý čas pro vydání jejich společného duetu, Freddie Mercury a Michael Jackson jej přitom natočili už v první polovině osmdesátých let. Jaký je příběh písně There Must Be More To Life Than This?

There Must Be More To Life Than This. Titul jedné z autorských písniček legendárního Freddieho Mercuryho naznačuje, že na světě přece musí být něco víc. Když posloucháte roky nevydanou verzi písně, na níž se podílel i fenomenální Michael Jackson, možná tomu i věříte.

Původně se zmíněná písnička objevila na jediném opravdu sólovém albu Mercuryho Mr. Bad Guy, které vyšlo v dubnu 1985. Zpěvák ji původně napsal pro Queen, ale jak bývalo u kapely zvykem, zdaleka ne všechny písně se dostaly na album. There Must Be More To Life Than This potkal tenhle osud při nahrávání desky Hot Space, která vyšla v roce 1982.

O tři roky později ji ale Mercury vytáhl z šuplíku. Během nahrávání sólového alba vznikly dvě verze, tou druhou byl duet Mercuryho s Jacksonem. Obě hudební ikony spolu tehdy natočily i písně State of Shock (později ji Jackson vydal s Mickem Jaggerem) a Victory, která dodnes zůstává jen kdesi v archivech.

Na desku Mr.Bad Guy se nakonec dostala sólová verze bez Jacksonova hlasu. Hvězdný duet si musel na svou chvíli slávy počkat další dvě desetiletí.

Po Jacksonově smrti v roce 2009 se kytarista Brian May a bubeník Roger Taylor rozhodli získat práva na vydání všech tří písní, které Mercury s Jacksonem nahráli. Nakonec se se zástupci Michaela Jacksona dohodli na tom, že vyjde právě jen There Must Be More To Life Than This.

„Byl tu ještě další song, který Freddie s Michaelem udělal, který se jmenoval State of Shock a měl masivní rockový zvuk. Bohužel jsme mohli mít jen jednu nahrávku s Michaelem, což je obrovská škoda,“ vzpomínal později Roger Taylor.

Píseň se nakonec objevila na albu Queen Forever, které vyšlo v listopadu 2014. Jednalo se o originální verzi Queen z nahrávání Hot Space. V Japonsku se třiadvacet let po Mercuryho smrti dostala na 39. příčku tamní hitparády. Důkaz, že v Asii rezonuje hudba Queen dodnes.

Témata:  Freddie Mercury Michael Jackson skupina Queen hudba

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 19:49

Izraelci zvažují odvetu již dnes. Rozhodne válečný kabinet

Izraelská reakce na víkendový íránský útok může přijít už dnes, napsal americký deník Wall Street Journal s odkazem na své zdroje. Podle webu Times of Israel již proběhlo pondělní zasedání válečného kabinetu, který se zabýval možnostmi odvety. Podle stanice Channel 12 je několik variant, přičemž Tel Aviv hodlá zvolit takovou, kterou nezablokují Američané. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy