reklama

Rami Malek získal na včerejším ceremoniálu Oscara za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli za ztvárnění frontmana legendární britské rockové kapely Queen. Porazil mimo jiné Christiana Balea, představitele někdejšího amerického viceprezidenta Dicka Cheneyho ve snímku Vice, nebo Willema Dafoea, který na plátně opět vdechl život malíři Vincentu van Goghovi.

Malek se ve své děkovné řeči obrátil jak k přítomným členům kapely Queen Brianu Mayovi a Rogeru Taylorovi, tak k celému filmovému štábu včetně kolegyně Lucy Boyntonové, s níž jí od loňského srpna pojí partnerský vztah. Mnohem víc ale zaujal svým odchodem z pódia.

Děkovná řeč Ramiho Maleka na 91. udílení cen Oscar. | zdroj: YouTube

Při něm totiž dojatý herec nedopatřením spadl přímo do publika a dokonce upustil na zem svou sošku Oscara. Překvapení diváci pomohli Malekovi zpátky na nohy, to už navíc k místu incidentu spěchali i zdravotníci, kteří chtěl zkontrolovat, zdali je po pádu v pořádku.

Nic vážného se naštěstí představiteli Freddieho Mercuryho nestalo. Zdravotníci jej nejprve usadili do jednoho z křesel přímo v Dolby Theatre, následně v ošetřování pokračovali kdesi v zákulisí. Po ceremoniálu se Malek opět připojil ke svým kolegům a společně oslavili úspěch filmu Bohemian Rhapsody.

Životopisný snímek o Mercurym a kapele Queen kraloval letošním Oscarům v počtu cen. Kromě Maleka uspěli jeho tvůrci i v kategoriích nejlepší střih, nejlepší střih zvuku a nejlepší mix zvuku. Úspěch předznamenalo už vystoupení zbývajících vystupujících členů kapely spolu se zpěvákem Adamem Lambertem, které celý ceremoniál odstartovalo.

91. ročník udílení cen Oscar se neobešel bez kontroverze. Americký komik Kevin Hart, který měl původně celým večerem provázet, kvůli homofobním příspěvkům na sociálních sítích odstoupil. Slavnostní večer tak neměl moderátora. Nejsledovanější kategorii o nejlepší film kralovala jižanská road movie Zelená kniha.